HIFU behandeling voor een strakker gezicht

Als je graag je huid er strakker uit wil laten zien en voelen en je geen tijd hebt om allemaal uitgebreide behandelingen te ondergaan om dat te bewerkstelligen, dan zou je een behandeling kunnen laten doen waarbij je huid gelift kan worden zonder dat daar een chirurg aan te pas hoeft te komen. Ook heeft deze behandeling geen herstelperiode. Dit wordt ook wel de HIFU behandeling genoemd. Wat is een HIFU behandeling en hoe gaat het in zijn werk? 

Wat is een HIFU behandeling?

HIFU is een afkorting dat staat voor High Intensity Focuses Ultrasound. Bij deze behandeling wordt de kracht van ultrasound ingezet. Hierdoor wordt de aanmaak van de stof collageen gestimuleerd. Een HIFU behandeling is een behandeling waar geen chirurg aan te pas komt. De huidoppervlakte blijft dan ook helemaal onbeschadigd.

Hoe gaat een HIFU behandeling in zijn werk? 

Bij een HIFU behandeling wordt met veel precisie met de juiste temperatuur de juiste diepte en de juiste hoeveelheid ultrasound afgegeven. Dit is een hele doeltreffende manier van werken die ze bij https://sarasinclinic.com/ helemaal onder de knie hebben. 

Het gebruik van Ultrasound zorgt ervoor dat de natuurlijke aanmaak van collageen in de huid bevordert. Dit zorgt ervoor dat je huid verstevigd en verbeterd. Op een hele geleidelijke manier zul je het liftende effect steeds meer gaan zien. Dit resultaat zal zichtbaar zijn voor een langere periode. 

De HIFU behandeling

Een HIFU behandeling kan je zonder pijn doorstaan. In ieder jaargetijde is het mogelijk een HIFU behandeling te ondergaan. Wanneer je een HIFU behandeling overweegt zul je eerst een vrijblijvend intakegesprek krijgen. Dit wordt gedaan door een huidtherapeut.

Naar aanleiding van dit gesprek wordt er een advies en een voorlichting op maat. En samen met dit advies kan er een behandelplan opgesteld worden. Voordat je de behandeling zal ondergaan is er niets waar je van tevoren rekening mee hoeft te houden. 

Tijdens de behandeling zul je een aangenaam warm gevoel ervaren. Dit ervaren de meeste mensen als een ontspannende ervaring. Het is heel normaal dat de huid een beetje roze van kleur is na de behandeling. Dit komt doordat de doorbloeding goed gestimuleerd is, je huid zal na de behandeling ook weer stralen.

Wat zijn de voordelen van een HIFU behandeling? 

Het ondergaan van een HIFU behandeling kent verschillende voordelen. Zo zul je nagenoeg geen tijd nodig hebben om te moeten herstellen van de behandeling. Na de behandeling kan de huid een aantal dagen wat rood en opgezwollen zijn. Dat kost minder hersteltijd als wanneer je een facelift laat doen door een chirurg.

Het gedeelte waar aan gewerkt wordt zal met een verdovende crème plaatselijk verdoofd worden. Een HIFU behandeling brengt ook veel minder gezondheidsrisico’s met zich mee als wanneer je het zou laten doen middels een chirurgische ingreep. 

De nadelen van een HIFU behandeling

Bij een HIFU behandeling is het resultaat later te zien als bij een chirurgische facelift. Het is ook geen eenmalige behandeling, bij een facelift is dat wel het geval. Je zult hier een reeks behandelingen voor moeten ondergaan.