Kliniek Veldhoven

Fysiotherapie Utrecht helpt bij klachten aan het bewegingsapparaat

Fysiotherapie Utrecht heeft fysiotherapeuten en personal trainers in huis die je kunnen helpen bij alle klachten aan het bewegingsapparaat. Of het nu gaat om rugpijn en lage rugklachten, knieklachten, nekpijn, schouderklachten of voor fysiotherapie na een operatie of na een sportblessure. De definitie van het bewegingsapparaat is:

·         De botten in je lichaam worden verbonden door skeletspieren, gewrichtskapsel, kraakbeen en gewrichtsbanden. Het geheel van alle botten, (skelet) spieren, gewrichten, kapsels, kraakbeen én banden is het eigenlijke bewegingsapparaat en vormt een systeem dat je lichaam in staat stelt om te bewegen.

Klachten aan het bewegingsapparaat zijn meestal onderverdeeld naar lichaamsregio. Zo kun je klachten hebben aan de bovenste ledematen zoals nek, schouders, armen, elleboog, polsen en handen. Dan heb je de rug en de onderste ledematen te weten; je heupen, benen, knieën, enkels en voeten.

Fysiotherapie Utrecht verhelpt rugpijn

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Utrecht hebben inmiddels allemaal jarenlange ervaring met klachten aan het bewegingsapparaat. Rugklachten, met name lage rugklachten is één van de meest voorkomende klachten aan het bewegingsapparaat. Soms ontstaat lage rugpijn spontaan en weet je precies wanneer en waardoor dit is ontstaan. Het kan ook zijn dat je al jaren lage rugpijn hebt, chronisch, en dat niet te achterhalen is waardoor dit is gekomen. In de regel verdwijnen lage rugpijn klachten na enkele weken vanzelf. Onderzoek heeft aangetoond dat klachten sneller verdwijnen én wegblijven met de juiste fysiotherapeutische behandeling. Bij Fysiotherapie Utrecht kun je terecht voor behandeling van lage rugpijn klachten waarbij eerst, door onderzoek en een hele waslijst aan vragen, wordt bekeken waar de pijn zit en hoe die is ontstaan. Dat gebeurt tijdens een intakegesprek in één van de twee praktijken van Fysiotherapie Utrecht.

Het verhelpen van knieklachten

Kniepijn is een pijn die veel mensen ervaren, ook hardlopers en andere sporters. Kniepijn is vervelend en zorgt ervoor dat je tijdelijk niet of minder kunt sporten. Fysiotherapie Utrecht kan, door het onderzoeken van de klachten en het uitzoeken van de oorzaak, direct helpen met het geven van gerichte fysiotherapie. Niet alleen de pijn wordt behandeld maar ook de oorzaak. Als de oorzaak niet wordt aangepakt zal de pijn binnen de kortst mogelijke tijd weer terug zijn. En dat is niet de bedoeling! De fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Utrecht bekijken de knieklachten per persoon en er is geen standaard behandelplan. Elke knieklacht is anders en er wordt een behandelplan opgesteld dat precies op maat is voor jouw klachten. Het meest effectieve behandelplan bestaat uit een fysiotherapeutisch traject en het versterken van de spieren. Dit laatste kan ook worden gedaan met de hulp van een personal trainer.

Wil jij ook van je (pijn) klachten af?

Als je pijn of klachten hebt aan je bewegingsapparaat dan is het zaak om daar zo snel en effectief mogelijk van af te komen. Vraag daarom, geheel vrijblijvend, een intakegesprek aan bij Fysiotherapie Utrecht. Voor een intakegesprek én voor het behandelen van je klachten hoef je niet eerst naar de huisarts of een andere specialist. Wil je weten of de behandeling wordt vergoed dan kun je dit navragen bij je zorgverzekeraar. Je kunt ook vragen of de fysiotherapeut die het intakegesprek met je doet, dit voor je wil nagaan.