Een sport BH draag je om deze 5 redenen

Als sporter is een goede ondersteuning voor je borsten haast onmisbaar, wat het kopen van een goede sport BH belangrijk maakt. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom je een bh speciaal voor sporters zou moeten dragen. Als je meer te weten wilt komen over de 5 redenen om een sport BH te dragen, lees dan de tekst die hieronder volgt goed door.

Wat is een sport BH?

Een sport BH kan het beste worden omschreven als een stevige BH die extra steun voor de borsten biedt en voorzien is van een stevige brede band onderaan de BH. De bandjes van deze BH soort zijn overigens steviger en breder dan bij normale BH’s.

  1. Ondersteuning voor je borsten

Met een goede BH voor sporters voorkom je dat je borsten heen en weer gaan bewegen als je gaat sporten aangezien de borsten met de bewegingen van de bovenkant van je lichaam op gecontroleerde wijze meebewegen. Borsten die tijdens het sporten stuiteren zijn pijnlijk en kunnen irritaties opwekken op langere duur. Vooral als sporter is het belangrijk dat je elke beweging zorgeloos en comfortabel uit kunt voeren zonder verlies van bewegingsvrijheid, ook als je grotere borsten hebt of intensief sport. 

  1. Een Sport BH verliest de vorm niet

Tijdens het sporten zal een sport BH zijn vorm niet verliezen. Een BH voor sporters is namelijk ontwikkeld uit zeer sterke en duurzame dunne vezels waardoor je tijdens en na intensief gebruik genoeg steun hebt zonder dat de BH zijn vorm verliest.

  1. Deze BH’s kunnen goed ademen

Kies je voor een goede BH voor tijdens het sporten, dan kan je uitgaan dat het materiaal van de BH het transpiratievocht van de sporter vrij snel naar de buitenkant afvoert. Hier zal het vocht al gauw verdampen waardoor je lichaam droog blijft. Een ander bijkomend voordeel is dat je lichaamstemperatuur constant zal blijven omdat de stof goed kan ademen. Daar komt nog bij dat de elastische onderband goed rond het bovenste deel van het lichaam sluit, dat deze BH’s rekbaar zijn zonder dat ze stukgaan, dat deze BH bredere schouderbanden hebben en dat alle naden en beugels zacht af zijn gewerkt voor extra comfort.

  1. Je hebt meer bewegingsvrijheid

Personen die een sport BH dragen genieten van een optimale bewegingsvrijheid in tegenstelling tot het dragen van een normale BH. Je borsten worden namelijk niet gekneld, je spieren kunnen soepel bewegen, er is geen sprake van metalen onderranden zoals bij normale BH’s en er zijn ook geen haken en sluitingen die irritaties kunnen veroorzaken.

BH Support – Vind jouw perfecte bh door persoonlijk advies!

  1. Normale BH’s zijn niet voor sporten geschikt

Ben je een intensieve sporter, dan is een normale BH simpelweg niet geschikt. Normale BH’s zijn namelijk niet ontwikkeld voor het opvangen van hevige bewegingen. Daarnaast zijn normale BH’s niet op transpiratie berekend en zak het materiaal niet goed ademen. Een BH voor sporters biedt vangt recentelijk onderzoek zeker 78% van de bewegingen op tijdens het sporten terwijl dit bij een normale BH slechts 28% is.