De voordelen van wasbare luiers

Ben je al bekend met wasbare luiers? Deze luiers zijn een nieuwe trend voor jouw baby, omdat je er veel kanten mee op kunt. Je zult er daarom ook veel voordelen aan gaan behalen wanneer je de wegwerpluiers inwisselt voor de uitwasbare varianten. Dit heeft ertoe geleid dat er een groeiende populariteit te vinden is. Steeds meer professionals kunnen jou daarom helpen met een aankoop. Een van de professionals die daarbij niet over het hoofd gezien mag worden is Billenboetiek. Maar welke voordelen kun je behalen aan deze luiers? Onderstaande informatie zet een aantal zaken op een rij. 

Wasbare luiers zijn altijd op voorraad 

De wasbare luiers hebben als grootste voordeel dat je altijd luiers tot jouw beschikking hebt. Je hoeft deze immers niet weg te gooien na gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is te zorgen dat je de luiers mee wast met de rest van de was, zodat je altijd een aantal luiers in de kast hebt liggen. Het enige wat nog aangeschaft hoeft te worden, is het inlegmateriaal. Dit materiaal zorgt er namelijk voor dat de ontlasting opgevangen wordt. Dit zijn op de lange termijn ook de enige kosten die je nog gaat krijgen en waar je op moet letten. 

Minder kosten voor de luiers 

De wasbare luiers kennen ook als voordeel dat je een flinke kostenbesparing gaat krijgen op de lange termijn. Dit kan oplopen tot enkele honderden euro’s, afhankelijk van de tijd dat jouw kind nodig heeft om zindelijk te worden. In het begin zal het echter wel een grotere kostenpost opleveren. De aanschaf van de luiers zijn namelijk hoger dan een pak wegwerpluiers, maar daarna hoef je niet steeds naar de winkel te gaan voor een nieuw pak. Dit zal uiteindelijk ook weer minder afval op gaan leveren. 

Comfort en sneller zindelijk 

De wasbare luiers kunnen ook voor jouw baby veel voordelen op gaan leveren. De eerste is het comfort dat met de luiers komt. De luiers zijn gemaakt van katoen, waardoor ze altijd goed zullen zitten. De meeste baby’s zullen hierdoor ook geen luieruitslag meer krijgen. Dit ga je merken aan de vrolijkheid van het kind. Zelf hoef je geen luierzalf meer te gebruiken. Daarbij zal het kind vaak sneller zindelijk worden. De luiers zullen namelijk sneller nat aanvoelen, waardoor jouw kind geneigd is om het niet meer in de luier te doen. Je kunt dus sneller over op een gewone onderbroek. 

Functioneel en een goede uitstraling 

Je hebt met de wasbare luiers altijd voldoende in handen om jouw kind van het beste te kunnen voorzien. Je kunt daarbij ook altijd een leuke stijl creëren. Je kunt namelijk een keuze maken uit verschillende kleuren en prints. Zo heb je dus niet alleen een functioneel materiaal in handen, maar ook iets leuks om naar te kijken. Luiers hoeven immers niet lelijk te zijn. Door goed te bekijken welke maten je nodig hebt, kun je de aankoop doen en jarenlang genieten van de investering die je gemaakt hebt. Bestel daarom snel jouw proefpakket wasbare luiers.