Zorgverzekering 2021, dit is wat er veranderd

Vanaf half november is het al mogelijk om te kiezen! U kunt immers weer kiezen of u bij uw zorgverzekeraar gaat wonen of een nieuwe verzekeringsmaatschappij kiest. We moeten voor eind december een keuze maken. Maar wat zijn onze verwachtingen van de zorgverzekering in het nieuwe jaar in het algemeen? In dit artikel laat ik je kennismaken met drie gebieden waarop je van gedachten kunt veranderen.

Elk jaar zijn er verschillen. In feite zijn er elk jaar veel verschillen, maar u moet niet alle informatie zelf weten. Bij Zorgkiezer hebben we de drie belangrijkste wijzigingen in de zorgverzekering in 2021 voor u op een rij gezet.

Toeslag word hoger

De eerste is positieve verandering! Vooral degenen met lagere inkomens zullen profiteren, omdat ze het komende jaar meer zorgtoeslag krijgen. Dit is het gevolg van verwachte premieverhogingen (punt 2) en collectieve kortingen (punt 3). We zien 67 euro voor alleenstaanden en 95 euro voor meerpersoonsgezinnen.

Zorgpremie verhoogd

In totaal is de premie met ongeveer 37 euro verhoogd. Dit betekent dus dat het ongeveer drie euro meer per maand zal uitgeven. Gebruik deze cijfers echter niet volledig, het zijn slechts richtlijnen. Uiteindelijk beslist de zorgverzekeraar zelf. We weten dat DSW als uitbijter de premie van de zorgverzekering met 72 euro gaat verhogen. Daarom is het erg belangrijk om uw zorgverzekering te vergelijken met zorgvergelijkers!

Collectieve kosten halveren

Volgend jaar wordt de korting voor een collectieve zorgverzekering verlaagd van 10% naar maximaal 5%. Daarom is het ook belangrijk om je zorgverzekering opnieuw te vergelijken, want de verwachte premieverhoging is 103 euro en tweederde van de Nederlanders krijgt er last van.