Pedicure

Zo kies je de juiste kruk voor een goede houding tijdens het werk als pedicure

Als pedicure is het van groot belang dat je een goede houding aanneemt tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden. Dit voorkomt niet alleen lichamelijke klachten, maar vergroot ook het comfort tijdens het werk en de efficiëntie van je werkzaamheden. Een goede kruk kan hieraan bijdragen. Maar hoe kies je de juiste kruk? In dit artikel geven we je tips en tricks voor het selecteren van de juiste pedicure kruk voor een goede houding.

De hoogte van de kruk

Een belangrijke factor voor een goede houding is de hoogte van de kruk. De juiste hoogte zorgt ervoor dat je voeten goed op de grond kunnen staan en je knieën onder een hoek van negentig graden gebogen zijn. Kies een kruk die verstelbaar is in hoogte of meet de ideale hoogte van tevoren op. Ga bijvoorbeeld op een gewone kruk zitten en meet de afstand tussen de grond en het midden van je kuit. Tel hier vervolgens 20 centimeter bij op, dit is de ideale hoogte voor een pedicure kruk.

De vorm van de kruk

Naast de hoogte is ook de vorm van de kruk van belang. Kies een kruk die een lichte helling heeft, waarbij het hoogste punt aan de voorkant zit. Hierdoor komt je bekken vanzelf in de juiste hoek te staan, wat een positief effect heeft op je houding.

Het materiaal van de kruk

Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen bij het aanschaffen van een pedicure kruk. Kies bij voorkeur voor een kruk die is bekleed met een ademende en zachte stof. Zo voorkom je dat je gaat zweten of dat je last krijgt van drukplekken. Bovendien is het aan te raden om te kiezen voor een materiaal dat eenvoudig schoon te maken is, omdat je als pedicure gegarandeerd te maken krijgt met vlekken en vuil.

De mobiliteit van de kruk

Een ander belangrijk aspect waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste kruk als pedicure, is de mobiliteit ervan. Kies een kruk die je eenvoudig kunt verplaatsen en die stabiel blijft staan. Het is daarbij handig als de kruk wielen heeft, zodat je zonder veel inspanning kunt bewegen.

De prijs van de kruk

Tot slot is de prijs van de kruk van belang. Kwaliteit kost doorgaans iets meer, maar bedenk je dat je met een goede pedicure kruk lichamelijke klachten en ongemakken voorkomt. Bovendien gaat een goede kruk vaak langer mee dan een goedkope variant en heb je er dus jarenlang plezier van.

Ga naar spinalis-ergonomischestoelen.nl voor meer informatie