kracht training thuis

Snel een slank lichaam? Volg deze tips

We willen er allemaal goed uitzien en ons lekker in ons vel voelen. Denk jij dat je gelukkiger bent met een paar kilo minder? Lees dan snel verder, want in dit artikel geef ik je een aantal praktische tips om af te vallen.

Een mix van voldoende bewegen en gezond eten

Een slank lichaam krijg je niet zomaar. Je zult ervoor aan de slag moeten gaan en als je dat doet, zul je vanzelf merken dat het z’n vruchten afwerpt. Om af te vallen dien je goed te letten op voldoende beweging en op een gezond voedingspatroon.

Bewegen
Bewegen kun je op verschillende manieren doen. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om naar de sportschool te gaan, maar sporten kan ook heel goed thuis. Thuis sporten biedt zelfs een hoop voordelen, want je betaalt geen abonnementskosten, je hoeft er niet voor de deur uit en het is vaak beter te combineren met een baan, huishouden of een gezin. Daarnaast zijn veel fitnessapparaten prima geschikt voor je eigen ‘home gym’. Denk bijvoorbeeld aan een hometrainer, een crosstrainer of een verstelbare fitnessbank. Met een fitnessbank die verstelbaar is kun je verschillende spiergroepen trainen en het stelt je zelfs in staat om je heel specifiek te focussen op bepaalde spieren. Ideaal dus!

Voeding
Naast voldoende bewegen is dus ook een gezond voedingspatroon van levensbelang. Je hoeft heus niet op een crashdieet te gaan, maar zorg er wel voor dat je gezond en gevarieerd eet. Eet dus veel groente, veel fruit en probeer zo min mogelijk te snoepen. Probeer daarnaast voornamelijk water te drinken en laat frisdrank (en alcohol) zoveel mogelijk links liggen.

Wil je meer weten over hoe je snel kunt afvallen of ben je op zoek naar geschikte fitnessapparatuur of accessoires voor thuis? Klik dan hier.