Incontinentie luiers voor urineverlies

Na een operatie of bijvoorbeeld bij het ouder worden is incontinentie een groeiend probleem. Incontinentie luiers vormen een productgroep die steeds vaker wordt verkocht maar die zich helaas in de taboe sfeer bevinden. Incontinentie is een probleem wat je liever verzwijgt. Het staat voor veel mensen gelijk aan een verminderde geestesgesteldheid terwijl dit absoluut niet zo  is. Ook is het een aandoening die vooral met de oude dag wordt geassocieerd. Ook dit is evenmin het geval. Wanneer je een operatie hebt ondergaan waarbij je een katheter hebt gedragen zal je nog een bepaalde poos een verminderde controle over je blaas hebben. Het spreekt voor zich dat je niet gedurende de periode dat je jouw blaas niet onder controle hebt thuis gaat blijven. Je wil gewoon actief zijn en dat is een van de redenen waarom deze incontinentie luiers regelmatig worden gebruikt bij revalidatie. 

Een verzakking 

Vooral bij vrouwen kan er na de bevalling of een aantal bevallingen een verzakking optreden. Het gaat om een kwaal waar een sfeer van schaamte omheen hangt. Een verzakking zorgt voor ongewenst urineverlies op momenten waarop je dat liever niet hebt. Omdat het over de hele dag heen verspreid plaatsvindt zoeken patiënten met een verzakking hun heil bij incontinentie luiers. Met een incontinentie luier voelen ze zich net wat meer zelfverzekerd omdat ze weten dat hun fysieke klachten niet naar de buitenwereld toe zichtbaar zijn. Ongewenst urineverlies hoeft dan ook niet in te houden dat je een stuk levensvreugde inlevert. Integendeel, doordat je een luier draagt kan je ook weer  eens zonder gêne lachen. 

Weten waar het verschil zit

Heb jij te maken met ongewenst urineverlies dan is het goed om eerst te kijken waar het verschil zit. Er zijn luiers voor mannen maar ook voor vrouwen. Bij de incontinentie luiers voor mannen zal de belangrijkste zone voor het opvangen van urine aan de voorkant zitten.  Een belangrijk verschil met een model voor incontinentie luiers voor vrouwen waarbij de zone vooral aan de onderkant zit. Dit soort luiers bieden exact daar de opvang waar het noodzakelijk is. Het is niet nodig om te denken dat je een luier draagt die een dikke bobbel vormt op deze plekken. De meeste incontinentie luiers zijn zo gemaakt dat het materiaal dun en egaal is. Zo zie je nauwelijks dat er een luier gedragen wordt. Pas wanneer de zones urine beginnen op te nemen zal de luier op een paar plekken een ronding gaan vertonen. Het is dan ook zaak om bij een intensief urineverlies regelmatig de luier te verwisselen. 

Incontinentiemateriaal voor mannen kopen

Een tijdelijk of permanent probleem 

Urineverlies is een euvel wat korte of langere tijd kan plaatsvinden. Wanneer het gaat om een enkele keer hoef je geen grote voorraad incontinentie luiers voor volwassenen in huis te halen. Een enkel pak is in dat geval genoeg. Gaat het om een structureel probleem door de oude dag of een beperking dan is het aan te bevelen om voldoende pakken in te slaan.