natuurlijke gezichtsverzorging 1

Hoe kunnen rimpels en andere oneffenheden worden voorkomen?

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en heeft belangrijke functies. Denk hierbij aan het beschermen van het lichaam voor binnendringende bacteriën en ziektekiemen. De huid kan veel zeggen over je leefwijze. De zon, huidaandoeningen, veroudering en erfelijkheid zijn allemaal factoren die kunnen bijdragen aan oneffenheden in de huid. Onregelmatigheden kunnen rimpels, acne littekens en pigmentvlekken omvatten. Om deze redenen kan huidverjonging verschillende soorten van huidbeschadiging behandelen. Huidverjonging zorgt dat het gezicht en huid er jonger uit ziet door de natuurlijke glans van je huid te verbeteren. Maar hoe ziet huidverjonging eruit en hoe kan de huid beschermd worden om zo het verschijnen van rimpels te minimaliseren?

Skin rejuvenation: huidverjonging

Er bestaan een aantal technieken die tijdens een huidverjonging behandeling kunnen worden gebruikt. Lasertechnieken kunnen gebruikt worden om pigmentvlekken te verwijderen en om een huid strakker te maken. Andere lasertechnieken kunnen ervoor zorgen dat lijntjes en rimpels glad worden gestreken. Een chemische peeling kan toegepast worden om de huid te exfoliëren waardoor de beschadigde buitenste huidlaag wordt verwijderd. Bovendien kan microneedling worden toegepast om lichte littekens en verkleuringen te behandelen. Ook kunnen injecties worden toegediend in de huid om oppervlakkige aderen in te klappen.

Voorkomen van rimpels

Naarmate je ouder wordt, wordt je huid van nature minder elastisch doordat er een verminderde productie ontstaat van collageen en elastine vezels. Maar er zijn een aantal manieren om het verouderingsproces van de huid te vertragen. Als eerst is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon. Het is belangrijk om het hele jaar door huidverzorgingsproduct met een zonbeschermingsfactor te gebruiken. Uv-licht zorgt er namelijk voor dat vezels die zorgen voor de stevigheid in de huid worden afgebroken. Ook is het van belang om de huid dagelijks te hydrateren, aangezien een droge huid kan leiden tot voortijdige fijne lijntjes en rimpels in de huid. Als laatst is het belangrijk om een gezonde leefstijl op te bouwen.