De verschillende toepassingen van botox

Iedereen heeft wel eens van botox gehoord. Zo zie je op televisie ontzettend veel mensen die ervoor zich met botox laten behandelen. Tegenwoordig is deze behandeling niet langer een taboe. Nu je veel mensen om je heen ziet die voor een dergelijke behandeling kiezen, bestaat er een kans dat je zelf ook benieuwd bent geworden. Wat is botox nu eigenlijk voor middel en wat voor toepassingen kent het? Hieronder lees je alles wat je over dit middel moet weten als je overweegt om zelf voor een behandeling langs de kliniek te gaan.

Een afkorting voor botulinetoxine

De officiële naam van botox is botulinetoxine. Dit is een eiwit dat ervoor zorgt dat zenuwcellen niet meer met de spieren kunnen communiceren. Dat klinkt misschien eng, maar kan soms ook nuttig zijn. Bepaalde rimpels worden bijvoorbeeld veroorzaakt door onvrijwillige spiersamentrekkingen. Neem bijvoorbeeld de kraaienpootjes naast je ogen. Deze worden veroorzaakt doordat je je ogen samentrekt zodra je lacht. Ook de rimpels in het voorhoofd ontstaan door spiersamentrekkingen. 

Door er met botox voor te zorgen dat de spieren ontspannen, zullen de rimpels verminderen of zelfs verdwijnen. Dit is niet gevaarlijk, want de spieren die verantwoordelijk zijn voor de rimpels hebben geen belangrijke werking.

Botox wordt ook gebruikt tegen overmatig zweten

Ben je iemand die erg veel zweet? Ook dan kan een behandeling met botulinetoxine interessant voor je zijn. De zenuwen die verantwoordelijk zijn voor het zweten worden namelijk geblokkeerd als gevolg van de behandeling. Hierdoor zul je minder heftig zweten. Ideaal als je niet langer met zweetplekken onder je oksels rond wilt lopen! Zoals je kunt zien, kan botuline toxine dus een vrij nuttig middel zijn.

Iedereen kan voor een behandeling gaan

Er zijn veel bekendheden die voor een behandeling met botulinetoxine kiezen. Toch is een behandeling met botox zeker ook te betalen voor iemand met een modaal inkomen. Doordat veel televisie bekendheden de afgelopen jaren voor een behandeling hebben gekozen, wordt het tegenwoordig wel veel meer geaccepteerd. Je hoeft je dus ook absoluut niet te schamen als je een behandeling ondergaat. Iedereen kent wel een aantal onzekerheden. Als je die onzekerheden eenvoudig kunt verhelpen door middel van een behandeling, waarom zou je daar dan niet voor kiezen?

Snel een jongere uitstraling

Met botulinetoxine kun je zeer snel een jongere uitstraling krijgen. Het middel wordt geïnjecteerd, waarna het vrijwel direct verschil maakt. Je hoeft ook niet lang te herstellen van deze behandeling. Je zal de huid alleen even moeten verkoelen als de huid iets dikker wordt na de injectie. Dit is echter ook niet altijd het geval.

Zodra het middel geïnjecteerd is, heb je ongeveer vijf maanden een jongere uitstraling. Hierna moet het middel opnieuw geïnjecteerd worden. Botox is dus niet permanent.

Een afspraak maken voor botox?

Wil je een afspraak maken voor een behandeling met botulinetoxine? Dan is het zeker aan te raden om eens contact op te nemen met een gespecialiseerde kliniek als Skin + Surgery Botox. Hier kan men je alles vertellen over de mogelijkheden met botox. Zo weet je precies wat je kunt verwachten als je besluit om een behandeling te ondergaan.