Kilometer teller

Bikerjacks niet alleen populair bij sterren

De grote popsterren, televisie persoonlijkheden en andere beroemdheden zijn er verzot op. De motor jacket. Ze worden graag gezien, gefotografeerd in deze stoere leren biker jassen. Al dan niet zelf op de motor en met een modieuze zonnebril als passend accessoire. En niet alleen voor de heren. Ook vrouwen worden graag gespot in Populaire bikerjacks voor dames. Het jack wat een eeuwe geleden al werd ontworpen en ooit bedoeld is en uitgevonden is voor de motorrijders is gewilder dan ooit. Nog steeds nuttig voor een motorcoureur, maar steeds vaker als mode item. En met dit tijdloze kledingstuk kun je alle kanten op. Van casual op een jeans of wat meer gekleed op een rok of jurk. Afgestyled met de juiste schoenen, laarzen of pumps zie je er altijd modisch uit. Het leren jack kent vele fans. Zowel onder mannen als vrouwen.

Gemak en bescherming

Ooit begon dit jack als een kledingstuk wat gemak en bescherming moest bieden. De soldaten en vliegeniers in de eerste wereldoorlog waren de eerste lichting dragers die de fijne eigenschappen van een kort leren jack konden ervaren. De Leren jassen mode zoals we die nu kennen, vindt hier zijn oorsprong en leeft na honderd jaar nog steeds. Want leer zit comfortabel en voegt zich naar je lichaam. Het stretch en rekt licht mee en zorgt voor bewegingsvrijheid tijdens het werken of besturen van een motor. Het beschermt tegen regen en reguleert de temperatuur. Zelden heb je het in een leren jas te warm of te koud. Het laat geen wind door en dat is een groot voordeel op de motor. Anders wordt het al snel kou lijden op de motor. Maar tegelijkertijd voert het ook gemakkelijk overtollige hitte af. Breed inzetbaar dus.

Slim ontwerp

Leer zit als een tweede huid en draagt comfortabel. Het beschermt de motorrijder bij valpartijen tegen ernstige schaafwonden. De oorspronkelijke ontwerpen van het leren bikerjack hadden een rij knopen in het midden van het voorpand. Maar al snel werd dit vervangen door een sluiting die iets asymmetrisch over de voorkant van de jas loopt. Minder windgevoelig en voor een hogere bewegingsvrijheid voor de motorrijder. De ritssluiting was van iets latere datum. En zo ontstond de biker jacket zoals we die nu nog kennen. In steeds meer varianten om er modieus mee voor de dag te komen. Multifunctioneel en duurzaam.

Duurzaam kledingstuk

Een leren jack is geen goedkoop kledingstuk. Maar in veel opzichten is het toch een goede investering. Je doet jaren met zo’n jack. De motorrijder koopt hiermee enige bescherming en comfort voor op zijn machine. En comfort en bescherming zijn met hoge snelheid ook meteen veiligheid. En daarop mag je nooit bezuinigen. Bovendien gaat een leren jas, mits goed onderhouden, jaren lang mee. In de mode geldt het als een kledingstuk wat altijd kan. Bij vele stijlen en gelegenheden past het.Ook op dat front mag het een duurzaam item worden genoemd. Zeker wanneer je de geleefde jas, en het vaak gedragen leer, in de loop van de jaren mooier ziet worden.