Alles wat je moet weten over ooglidcorrecties

Ooglidcorrecties zijn ingrepen die zowel voor medische als cosmetische doeleinden kunnen worden uitgevoerd. Deze chirurgie corrigeert hangende of uitpuilende oogleden en kan zo het zicht verbeteren. Vaak wenden mensen zich tot deze procedure om van het onderste ooglidzakjes of wallen onder de ogen af te komen. Wat de reden ook is, het is belangrijk om volledig geïnformeerd te zijn voordat je een besluit neemt. Hier hebben we alles wat je moet weten over ooglidcorrecties op een rijtje gezet.

Soorten ooglidcorrecties

Er zijn twee soorten ooglidcorrecties: bovenste en onderste ooglidcorrecties. Een bovenste ooglidcorrectie wordt uitgevoerd om overmatige huid te verwijderen die het zicht belemmert, terwijl een onderste ooglidcorrectie gericht is op het verwijderen van vet of wallen onder de ogen. Soms kan het nodig zijn om beide procedures tegelijkertijd uit te voeren om het gewenste resultaat te bereiken.

Voorbereiding op de ingreep

Voordat de ingreep plaatsvindt, word je uitvoerig geïnformeerd door de plastisch chirurg. Je moet tijdens dit consult duidelijk aangeven wat je verwacht van de chirurgie en welke resultaten je wilt bereiken. Daarnaast wordt er tijdens dit consult gekeken of je een geschikte kandidaat bent voor de operatie. Je hebt mogelijk medicijnen nodig om de kans op bloeden tijdens de operatie te verminderen, dus raadpleeg je plastisch chirurg als je medicijnen gebruikt.

De operatie zelf

De meeste ooglidcorrecties vinden plaats onder lokale verdoving. De operatie duurt over het algemeen minder dan twee uur. Bij een bovenste ooglidcorrectie maakt de chirurg een insnijding in het bovenste ooglidvlies en verwijdert de overtollige huid. Bij een onderste ooglidcorrectie wordt er een insnijding onder de wimperlijn gemaakt en wordt het overtollige vetweefsel verwijderd. Beide procedures laten geen zichtbare littekens achter.

Na de ingreep

Na de ingreep is het belangrijk om het gebied rondom de ogen te koelen om de zwelling te verminderen. Je moet het gebied ook schoonhouden en voorgeschreven medicijnen nemen om infecties te voorkomen. Het is normaal dat er bloeduitstortingen en zwellingen optreden, maar deze zouden snel moet afnemen. Over het algemeen duurt het herstelproces ongeveer 7-10 dagen en kun je na deze tijd weer aan het werk.

Kosten

De kosten van een ooglidcorrectie variëren afhankelijk van het soort ingreep dat wordt uitgevoerd. Overweeg je deze ingreep, zorg er dan voor dat je bij je zorgverzekeraar navraag doet of de ingreep wordt vergoed voor medische of cosmetische doeleinden. Als de ingreep cosmetisch is, is het belangrijk om je bewust te zijn dat de kosten voor eigen rekening zijn.

Als je overweegt om een ooglidcorrectie te ondergaan, is het belangrijk om alle voors en tegens tegen elkaar af te wegen. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de ingreep en wat je kunt verwachten tijdens de operatie en het herstelproces. Een ooglidcorrectie kan een geweldige manier zijn om je weer jonger en frisser te voelen en kan helpen bij sommige medische aandoeningen. Het is echter belangrijk om professioneel advies in te winnen en goed te overwegen of het de juiste keuze is voor jou.

Bron: https://www.facelandclinic.com/nl/